Startup Scene GOOE: Groningen Ostfriesland Oldenburg Emsland

Sinds een jaar of twee ben ik betrokken bij GOOE: Eerst als bezoeker, inmiddels als bruggenhoofd in Nederland.

De eerste bijeenkomst aan onze kant van de grens was in Winschoten waar we te gast waren bij CORA, een Europees project voor het ontsluiten van de meer landelijke gebieden met breedband of glasvezel.
Gemeente Oldambt is één van de deelnemers aan dit project.

Deze avond stond in het kader van blockchain en de invloed daarvan op landelijke gebieden, op startups en de de maatschappij in het bijzonder.

Spreker was de Oostenrijker Robert Schwertner, bekender als @cryptorobby. Daags daarvoor was hij spreker in Davos, waar hij wereldleiders bijpraatte, en dan 27 januari in Winschoten.

Pitches & poen.

Traditiegetrouw waren er pitches van startups en met de introductie van de Robbycoin werden zij vanuit de deelnemers gewaardeerd en financieel iets ondersteund. Maar het zijn natuurlijk de ontmoetingen van investeerders en ondernemenden die uiteindelijk een grote bijdrage kunnen bieden aan de realisatie van de plannen.

Inmiddels zijn we vanuit ons virtuele hoofdkantoor in Leer bezig met de volgende bijeenkomsten: Data, locatie en sprekers worden gepubliceerd in onze meetup.