Er komen weer mooie tijden aan!

Voor mij als bedrijfskundige komen er weer mooie tijden aan. Nadat iedereen zag hoe bomen tot in de hemel leken te groeien blijkt nu dat er te veel lucht in veel van die bomen zit. Dat bedrijven terug moeten gaan naar de kern,

Lees meer

Tussenprogramma: DoMiBo wordt dImibo.

19 november en 6,13 en 20 december komt er een soort DoMiBo, maar dan op de dinsdagmiddag én op zowel Omroep Eemsdelta als op Omroep het Hogeland. Deze twee zullen tzt een z.g. streekomroep vormen voor Noord-Groningen,

Het zal niemand verrassen dat het format niet wezenlijk anders is dan het de afgelopen twee jaar is geweest!

Carbon: The final DoMiBo show. Finally

Gasten: Jos Cozijnsen, Strategic Attorney @ Climate Neutral Group en Martijn Dekker, CTO at Perpetual Next. We discuss the carbon credits, the improved version of it but also reclaiming carbon and convertit in valuable resources.

This has been a change from the earlier versions: Live in our studio but our guests called in from Utrecht and Amsterdam. And it was a tuesdaymorning. Change will always be the one constant … ANd no pictures ….

The show was aired with music, but the podcasts on my platform have no licences for music, so we have some akward cuts and intro’s.

Waterstof special: Nienke Homan, Carina Nieuwenweg en Marinus Tabak.

Er valt niet zo veel over te schrijven, het was een radioprogramma waar ik zelf naar zou willen luisteren. Veel gehoord over plannen, innovaties, de pijn waar Europa de komende maanden doorheen moet bijten omdat we veel sneller van fossiele brandstof af zullen gaan. Maar het optimisme overheerste, want

T Het nog nooit, nog nooit zo donker west
Of t wer altied wel weer licht…

Dit is de link naar de uitzending, met de muziek.

De podcast komt t.z.t. op mijn podcastplatform jpdd.nl

DoMiBo 30 juni met burgemeester Ben Visser. De laatste uitzending.

30jun22DoMiBo

Link naar omroep Eemsdelta/gemist

De laatste uitzending in het “oude” format. Na de vakantieperiode wordt DoMiBo vermoedelijk uitgezonden in samenwerking met Omroep ‘t Hoge Land. In de zomerperiode proberen we enkele specials te maken.

Het gesprek met Burgemeester Ben Visser ging van de gelijkenissen tussen Urk en Eemsdelta, visserij, windmolens en meer. Over de mooie kanten, en soms de moeilijkere, kanten van het burgemeester zijn; over huis en haard maar ook over de mogelijkheden van de toekomst. Over zijn voorgenomen verhuizing naar Loppersum, het Strand in Delfzijl, muziekkeuze, kortom, een aangenaam gesprek!

Na de vakantie komt er een ander programma, vooral weer live, dat ook gaat worden uitgezonden via omroep Het Hoge Land. Daarvoor gaan we ook kijken naar een co-presentator, die met mij, naast mij en af en toe zonder mij dit toch wel bijzondere programma inhoudelijk en uitvoerend mee wil maken. Da’s beter voor de dynamiek, de kwaliteit én de strakkere planning die mogelijk is. Laat maar horen!

In de vakantie ga ik proberen om een paar specials te produceren: Over stikstof, waterstof, afvaluitdagingen en mobiliteit. Vragen over onderwerpen, tips over sprekers en inhoud: Het wordt zeer gewaardeerd!

5 mei DoMiBo op een dag met een hele andere lading.

Het was een beetje een vreemde uitzending, Een van mijn gasten viel uit maar gelukkig hadden we aantal interviews -als oefenmateriaal- opgenomen.

De uitzending staat hier op de site van Omroep Eemsdelta
Natuurlijk kan ik niet voorbijgaan aan 4 en 5 mei dus mijn intro gaat over vrijheid, en verhalen van 65-plussers.Daarna ga ik in gesprek met Birgit Bisschop-van Niejenhuis over kansen voor werk: Of je nu werk zoekt of te veel werk hebt: Haar inloopspreekuren in de bibliotheek blijken een succes.

Walter en ik hebben in april wat opnames gemaakt op een bijeenkomst van commerciële club Ventus, dit keer bij Lanting in Meedhuizen. Niet alleen vanwege de gezelligheid en het netwerken, maar ook omdat we wat flexibeler willen omgaan met opnames.
Minstens zo spannend voor ons: De eerste stappen met domibo op TV.
Een netwerkbijeenkomst is dan een mooie gelegenheid om wat praktijkoefeningen te doen. Het video uitzenden moet nog even wachten tot de TV-techniek is afgerond, maar de eerste lessen zijn al geleerd!

Met dank aan mijn digitale gasten:
Emille Schoonbeek, Jolanda Oosterhuis van JASCHOON in Winschoten en Bert Raangs!

17-3-2022 DOMIBO Cas König, Birgit Bisschop, Rene Hartman en Ben Visser

Dit is de link naar het archief van omroep Eemsdelta!

Een drukke uitzending:

Cas König, directeur van Groningen Seaports over LNG en meer;

Birgit Bisschop over inloopochtenden voor werkzoekenden én MKB-werkgevers in de bibliotheken van Delfzijl en soms Winschoten.

René Hartman, directeur van Visser&Smit HANAB, onderdeel van Volker Wessels en

Ben Visser, burgemeester van Eemsdelta over de eerste Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente.

Op de foto René Hartman, Birgit Bischop en de bartender van dienst.

De foto is gemaakt door technicus, tijdwaarnemer en goede vent Walter Sporrel

DoMiBo 10 maart: Perpetual Next, Neptune Energy en H2opzee

Het lijkt er elke keer op dat de 25 minuten na de start veel langer lijken dan die 25 er na. Ook vandaag weer te weinig tijd voor boeiende onderwerpen. In de studio René Buwalda van Perpetual Next over het zuurstofvrij onttrekken van koolstof en waterstof uit allerlei soorten hout waarna het vervolgens een bouwmateriaal kan worden, er kan stroom mee gemaakt worden maar vooral het verlengen van de life-cycle van koolstof. Boeiende causeur!
Op afstand aanwezig René van der Meer (Neptune Energy) en Pieter de Jong (RWE) over het opwekken van waterstof op volle zee, direct aan de windmolen om dat vervolgens naar het vaste land te distribueren.
Twee bedrijven die de komende jaren gaan zorgen voor duurzame, CO2 vrije werkgelegenheid!
En uiteraard was Walter weer de man van die tijd en de techniek!

De uitzending staat op de site van omroep Eemsdelta, aan te klikken via deze zin!