Transitie coach ?!

Sinds de jaren zeventig begeleid ik ondernemingen en ondernemers bij veranderingsprocessen. Die ervaring, naast alle kennis die ik heb opgedaan, heeft mij geholpen om sneller dan je denkt inzicht te krijgen in de belangrijkste problemen, de mogelijke veranderingen maar ook in de mensen of prcessen die die veranderingen saboteren. Dat is soms onbewust en soms heel bewust om een eigen standpunt of belang te verdedigen.

Wat is transitie?


Een transitie is een structurele verandering die het resultaat is van op elkaar inwerkende en elkaar versterkende ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld economie, cultuur, technologie, instituties en natuur en milieu.

(Bron: wikipedia)

Transitie is een verandering die verder gaat dat wat je normaal zou doen bij groei of krimp. Het is structureel, dus wordt een deel van de strategie van je bedrijf. Dat kan MVO zijn, anders omgaan met grondstoffen en de bronnen daarvan, maar ook het “omgooien” van je organisatie van een oduerwetse pyramide naar een moderne manier van ondernemen en winst maken.
Dan ben je aan het veranderen als eigenaar/directeur, aandeelhouder, kader en werknemers.
Winst maken is deel van duurzaam ondernemen, net als minimaliseren van je materiaal gebruik. En dat is dan weer economisch en sociaal duurzaam.

Een verandering in organisaties is niet mogelijk zonder aanpassingen en veranderingen in de persoonlijke sfeer. “Toverwoord” daarbij is communicatie, op en tussen alle niveaus en betrokkenen.

Over JP Elverding (JohnPeter)

Over het algemeen kennen ze me als een rustige niet onaardige man, soms met wat verkeerde humor en eigenlijk nooit met een slecht humeur. En zo ben ik ook!
Maar er zit een tweede kant aan, en dat is wanneer ik een verandering moet bedenken en doorvoeren. Dan geef ik heel duidelijk aan waar mijn grenzen liggen, waarom die daar liggen en waarom overschrijding ongewenst is. Als dan de redelijkheid bij de betrokken partijen ontbreekt, tja, dan komt die andere kant naar voren. Altijd met respect maar niet van plan om plannen die besproken zijn met de diverse belanghebbenden (stakeholders, waaronder personeel en directie, soms helaas ook met de accountant en curator) te wijzigen voor een privé of marginaal belang.

Interesse?

Er zijn allerlei vormen van communicatie mogelijk maar mijn voorkeur is om na een korte telefonische kennismaking elkaar te ontmoeten, goede koffie te drinken en te zien waar we elkaar kunnen vinden en versterken!