Scale of Significance – Schaal van Betekenis

7 December 2018 Creathon @circl in Amsterdam

De schaal van betekenis kijkt op een andere manier aan tegen de waarden van én in een bedrijf. Duurzaam roepen is één, maar hoe heb je dat vorm gegeven? Hoe gaat het zaken als inclusiviteit, diversiteit en je milieuimpact?

Medio de jaren tien werkte ik samen met een aantal professionals in een Areopa-ecosysteem. Areopa was een mooi idee dat wellicht te vroeg was, wellicht niet goed in de markt gezet of wat dan ook.

Daar ging het niet zo diep als in de Schaal van Betekenis maar werden meer de financiele waarden bekeken. Opleidingen zijn kosten maar ze dragen wel bij aan professionaliteit van je organisatie: Medewerkers kunnen worden ge-enthousiasmeerd, blijven langer en dat langer blijven is een baat (asset) want de kosten voor een nieuwe medewerker vallen weg. Voor klanten is het goed om te zien dat medewerkers bijgespijkerd worden en promotie maken, want dat is een beeld van een stabiele organisatie. (Tip: Laat het dan ook zien!)

De schaal van betekenis is vanzelfsprekend een wereldwijde beweging aan het worden dus de voertaal is engels: The Scale of Significance.

Het komende jaar is de SOS één van mijn leer- en speerpunten!

Auteur: JohnPeter

JohnPeter Elverding (1957) begeleidt ondernemers en ondernemingen op gebied van een duurzame toekomst, waarbij de winst een noodzaak is om duurzaam te kunnen groeien en waarbij kosten niet zozeer de laagste maar de voor iedereen beste kosten zijn.