Ondernemersrust en persoonlijke coaching

Je bent 24 uur per dag mens en 99% van die tijd ben je ondernemer. Daarom moet er een balans zitten tussen je persoonlijke leven en je ondernemersleven, en dat is een gevecht dat maar weinig ondernemers lijken te kunnen winnen.
Want ja, je kunt lekker bezig zijn met je bedrijf, 18 uur per dag in touw zijn maar uiteindelijk is er altijd wel een partner, hart of gezondheid dat er een eind aan maakt.

Daarom begin ik mijn ondernemers advieswerk meestal met een of twee wandelgesprekken. Op die manier onthaasten we allebei en heb ik de kans om beter te kijken naar de onderliggende problemen. Ervaring met het oplossen van problemen met zeer complexe projecten bleken in eerste instantie niet in de techniek maar in de onderlinge samenwerking en communicatie te liggen.
Projecten vlottrekken begin ik meestal op de werkvloer met een paar simpele sessies om daar de onderliggende problemen boven water te halen en een oplossingsrichting te zoeken.

Persoonlijke coaching doe ik eigenlijk op een zelfde manier maar dan zijn de problemen meestal zó anders en diep in de persoonlijkheid dat ik naats gesprekken ook Reiki-technieken gebruik om rust te krijgen in het hoofd van degene die geholpen moet worden. Daarna gaan we wandelen met een foto-camera en diverse objectieven om de focus scherp te stellen en tegelijkertijd andere focus scherp te krijgen. Mijn ervaringen met “buiten-coaching” zijn heel goed, zelfs bij slagregens!