KPN Hosting

Functie: Problem solver

Er waren vier grote klanten met langlopende problemen. Via RSB ben ik ingehuurd om deze problemen in kaart te brengen en zo mogelijk op te lossen.
De grootste uitdaging was een project van circa 100.000 euro omzet per maand en daaraan gerelateerd 20 miljoen voor de hele organisatie.
Binnen 4 maanden waren de problemen getackled en grotendeels opgelost. Niet alleen door te communiceren maar ook door het opzetten en inrichten van een dedicated customer center (Single point of contact) voor de grootste.

Mooiste voorbeeld, als je het zo kunt noemen was een klant die de advocaten al had opgeleid en die met “geslepen messen” op me zou staan te wachten. Die messen vielen mee maar het was een van de meest aggresieve benaderingen die ik ooit heb meegemaakt, bij bestaande contacten of, zoals hij, bij nieuwe contacten.
Juist door anders te denken, anders te doen maar ook door het verwachtingspatroon om te gooien was dit probleem snel opgelost.

Auteur: JohnPeter

JohnPeter Elverding (1957) begeleidt ondernemers en ondernemingen op gebied van een duurzame toekomst, waarbij de winst een noodzaak is om duurzaam te kunnen groeien en waarbij kosten niet zozeer de laagste maar de voor iedereen beste kosten zijn.