Innovatief en vernieuwend

Sinds ik mijn eerste SF-boekje las was ik geinteresseerd in de toekomst: Niet alleen de techniek maar ook de veranderingen die dat met zich mee zou kunnen brengen. Helaas ben ik niet helderziend anders had ik nooit mijn Eltrapol verkocht: Het was een marktleider op mobiele devices…

In de loop der tijd ben ik me meer gaan interesseren voor die sociale en bedrijfskundige veranderingen. In 1999 ging ik naar een ICT-beurs in Las Vegas om daar kennis op te doen voor een presentatie over de mogelijke effecten van “het internet” op de manier waarop banken met klanten en personeel zouden omgaan. Deze presentatie is door een groot ICT bedrijf gebruikt om banken bij te praten over internet. Dit was wel een van mijn plezierigste opdrachten.

Vandaag de dag zijn er een aantal zaken waar ik veel tijd in steek:

Liberating structures: Anders omgaan met de kennis van personeel, groepen burgers of bestuurders.

Permanent Beta: Combinatie van brains, technology and culture

Scale of Significance: Het nieuwe kijken naar (grote) organisaties waarbij financiele waarden in een ander licht gezet worden zodat andere, minstens zo belangrijke waarden, beter aan bod komen.

Agile is een verzamelnaam voor anders: Wendbaarder, sneller en met betere effecten. Van oorsprong uit de programmeurswereld komt het nu regelmatig voor bij grote bedrijven en overheden. Zeker in naam….