JohnPeter Elverding – 50 jaar studie en ervaring.

Begin dit jaar vroeg iemand mij wat ik zoal gedaan heb. Een simpele vraag, maar als externe adviseur/crisismanager maar ook als ondernemer is dat een lange lijst. Als je aan het ene terugdenkt valt het volgende puzzelsteentje. Meestal mooie herinneringen maken het wel leuk om tussendoor te doen en langzaamaan vult mijn “loopbaan overzicht” zich, en heb ik het voorzichtig zichtbaar op de site gemaakt.

Veel terugkijken, logo’s zoeken van vroegere bedrijven die al lang zijn overgenomen in een tijd dat er nauwelijks internet was. Het past ook wel bij de verandering in mijn werkzaamheden: Van ondernemer en consultant naar bestuurder, afstand tot het dagelijkse werk en meer tijd gebruiken voor strategische plannen, voor innovaties en transities. Pensioen heeft wat dat betreft ook wel een leuke kant!

Na bijna 45 jaar zal de naam E57 worden uitgefaseerd en ga ik terug naar hetgeen waar ik voor naar Nyenrode ging: Raadgevend Bedrijfskundige.
Voor email en de website blijft E57 nog wel in gebruik: Kort, krachtig én makkelijk te onthouden.

Terug naar het begin: Het ABC van Bedrijfskunde

Ik ging in 1976 naar Nyenrode om daar bedrijfskunde te studeren. Dat heb ik na mijn dienstplicht uitgebouwd met Commerciële Economie bij het syndicaat RRR en daarna Nima A-B-C bij het SRM.

Bedrijven gezond maken, een soort bedrijfshuisarts die soms zelf de oplossing in huis heeft en soms de specialist inschakelt.
Breed georiënteerd opgeleid, bewust geen specialist op één of twee vakgebieden. Hoewel de communicatie met en naar de klanten wel mijn voorkeur hadden.

Deels is dat gelopen zoals ik verwacht had maar deels werden het totaal andere zaken. 50 jaar wijsheid verder had ik toen mijn focus op bedrijfskunde moeten blijven leggen. Achtbanen zijn gelukkig zelden saai maar nu de wilde haren (letterlijk) verdwenen zijn wordt het tijd om dat weer op te pakken. eco-projecten waren leerzaam, hebben mij gezin en mij veel gekost en blijken zelden een fijne herinnering. Naast bedrijfskundig advies wil ik mij een dag of twee, drie per week gaan richten op Adviseren, Besturen, Controleren. Raadgevend Bedrijfskundige dus.

Lopende zaken:

  • Voorzitter RvT Gebiedsfondsen
  • Voorzitter RvC van Vossenburght Winschoten
  • Eventmanger cc-Ventus a.i.
  • Dorpsbelangen Meedhuizen

Aflopende zaken en netwerken

  • Mentor jonge ondernemers (GOOE)
  • Organisator events rondom het thema Agile organiseren en moderne werkvormen
  • Unternehmertreffen NordWest

Nog niet duidelijk/gepauzeerd:

  • Radioprogramma
  • Podcast DTVN over duurzaam en innovatief ondernemen

Stopgezet

  • Onderhoud cliënten websites